Gdybyście mieli przysłowiowy milion...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aniol
    RS
    • 2012
    • 5228
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Kazik chyba dziś liczy na kumulacje w lotto. Z całego serca życzę wygranej. A tak poważnie to na początek postawił bym sobie kilka parkingów strzeżonych, ładnie zadaszonych gdzieś na osiedlach,gdzie jest mało miejsc parkingowych. Tylko że by to były parkingi z prawdziwego zdarzenia, nie tak jak większość trochę placu i płot.Klienci by się znależli.A potem bym zobaczył jak to by się rozwijało.
    http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
    Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• MG1985
      Classic
      • 2009
      • 8

a ja za przysłowiowy milon kilka mieszkań pod wynajem i nic więcej nie sa to durze zyski ale jest grosz a w razie potrzeby mieszkanie można szybko sprzedać

kiedyś z znajomymi na browarze był taki temat co by było gdybyś wygrał choć milion
      z nas 5na 4 odpowiedziało jako 1 odpowiedz że spłaciło by kredyty :wink:
      skodacllub.pl

Komentarz

• paweł2
        L&K
        • 2010
        • 1405

Zamieszczone przez dato
        Zakup1-2ha działki w rokującym miejscu, podział i przekształcenie części
        I to jest mysl tak zrobil moj kumpel(gdybym mial banke tez bym tak zrobil)
        wylozyl 500kzl przeksztalcil ziemie w dzialki budowlane(2lata) i w nastepne 2lata wszystko sprzeadal za 1.5mln.Jest zysk jest tylko trzeba wiedziec kiedy co i od kogo kupic,on to wiedzial.
        Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• kazik4x4
          RS
          • 2008
          • 2728

Zamieszczone przez dato
          Zakup1-2ha działki w rokującym miejscu, podział i przekształcenie części do przemysłowej jeśli trzeba.
          Papiery środowiskowe i decyzja pod stację demontażu pojazdów. W tym momencie pożyczka nfoś na inwestycję, do 75% kosztów dają, 15 lat, 2-3% w skali roku, możliwość umożenia bodajże 30% kapitału docelowo. Generalnie hala, utwardzony plac i podstawowe wyposażenie są wymagane, pracowników 2 na krzyż... Ale jak masz fantazję to można pójść szeroko i zbudować dobre podstawy do innych działań. Możesz rozwinąć w kierunku odzysku odpadów z elektroniki, recyklingu opon, etc. Jest dużo dopłat i bardzo rozwojowy rynek. Wszystkie papiery i procedury Ci pociągnę od a do z za godziwy udział w tym milionie :-P ;-)
          Generalnie pytanie o przysłowiowy milion jest wywołaniem do dyskusji z pomysłami, czysto teoretycznej dyskusji.
          Co do recyclingu to jest jak na razie praktycznie jedyny biznes który niejako daje gwarancję rentowności.

Komentarz

• sew1981
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2009
            • 10986
            • Fiat

też uważam, że mimo wszystko nieruchomości, albo działka, albo mieszkania (tylko tu trzeba przy tym więcej latać)

Komentarz

kazik4x4
              Kryzys w branży tak nagle się skończył? rok temu płakałeś, że obroty w firmie spadły o 75% że musiałeś zwolnić pracowników a teraz co nagle milon wyciągasz z kieszeni.

link do rozmowy o kryzysie

Jak to mówią: "mierz siły na zamiary".

Komentarz

• krissos
                Elegance
                • 2011
                • 840
                • Honda
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Polak potrafi ......... Narzekać :twisted:
                "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• kazik4x4
                  RS
                  • 2008
                  • 2728

Zamieszczone przez skoda999
                  kazik4x4
                  Kryzys w branży tak nagle się skończył? rok temu płakałeś, że obroty w firmie spadły o 75% że musiałeś zwolnić pracowników a teraz co nagle milon wyciągasz z kieszeni.
                  .
                  Cala Polska Zapytalem o to w co byscie ulokowali kase a typowy Polak nie wie w co wsadzic takie pieniadze, tylko kmini: o, ma piniendze!!!

A moze po prostu kolega ktory spieniezyl spadek, przyszedl do mnie o porade, zebym mu podpowiedzial, a ja glupi nie wiem i tu pytam??

Komentarz

• Walt
                    L&K
                    • 2011
                    • 1065
                    • Seat

Zamieszczone przez MG1985
                    a ja za przysłowiowy milon kilka mieszkań pod wynajem i nic więcej nie sa to durze zyski
                    Ja bym zaczął od zainwestowania 20 zeta w słownik :szeroki_usmiech

A poważniej, choć nie do końca - barek z drinkami na plaży na Jamajce
                    SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Kazik sprzeda 4 ciagniki i ma banke do wydania, wiec raczej nie ma sie czym ekscytowac. To w biznesie transportowym naprawde nie jest jakas mega kwota.

Nowy ciagnik to przeciez najczesciej kolo 0,5mln zlotych w gore brutto.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• arturas03
                        L&K
                        • 2009
                        • 1298
                        • Toyota
                        • AGN 1.8 20V 125 KM
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                        Jeszcze słaba popularność usługi u nas. Musiałaby być dotacja do spopielania.
                        A z tym to bym polemizował. Zobacz w jakim tempie "przeludniają" się cmentarze. Niedługo nie będzie innej możliwości jak spopielenie.
                        Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                        Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• Angel
                          Rider
                          • 2008
                          • 503
                          • Octavia III combi (5E5)
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
                          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Mając przysłowiowy milion pln czy też dolarów ewentualnie euro lub funtów wybudował bym aquapark z prawdziwego zdarzenia u siebie w mieście
                          Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• lend
                            Rider
                            • 2007
                            • 463

Ktoś tu pisał już parking strzeżony , u mnie jest 160 miejsc x 125 zł za miesiąc = 20 tys zł - 4 panów do pilnowania , pewnie jakieś ubezpieczenie, troszkę prądu.Nie wiem czy facet dzierżawi parking ale niech ma dla siebie 3-4 tyś. ale za jaką prace , zero jego wysiłku.Wielu z nas za 4 tys tyra jak konie.

Drugi mój pomysł to ja w Łodzi otworzyłbym sklep myśliwski , nie wiem jaki z tego jest zysk ale kasa za towar z raczki do rączki . Piszę to dla tego, że jak na tak duże miasto jest tylko jeden sklep i myślę że miało by to sens.
                            Oczywiście koncesje,licencje,pozwolenia ale 1 mln zł myślę , że by starczył.

Pozdro
                            MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• dato
                              L&K
                              • 2012
                              • 1431

Zamieszczone przez Angel
                              Mając przysłowiowy milion pln czy też dolarów ewentualnie euro lub funtów wybudował bym aquapark z prawdziwego zdarzenia u siebie w mieście
                              Jak funtów to może by starczyło na minimum wkładu własnego pod kredyt na taką inwestycję, a biznes plan obarczony byłby cholernym ryzykiem, nie widzę takiej inwestycji w Twoim mieście... Basen, gdybyś miał za sponsora robić to prędzej, jakieś 10-15 lat stopa zwrotu...

Komentarz

• Andja
                                Rider
                                • 2006
                                • 596

Zamieszczone przez Angel
                                :lol: :lol: na dole masz koszta budowy: http://rudaslaska.naszemiasto.pl/art...nnik,id,t.html

trzeba się pchać w opiekę nad ludźmi starszymi ale milion to za mało

Komentarz

• Alonzo_
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2460
                                  • Hyundai

Zamieszczone przez Angel
                                  Hehe. dobrze by mieć przed napisaniem podstawowe rozeznanie....
                                  Za bańkę naszych to sobie możesz postawić wypaśną chatę zwaną "willą" i dobrze ją urządzić...a nie aquapark..... :lol:
                                  Bańka to dużo i mało. Kwestia dla kogo i na co. Bardzo dobrze ktoś tu napisał. Na wiele biznesów to "grosze" ale dla przeciętnego Kowalskiego to fortuna.
                                  Temat może być interesujący, wielu branż człowiek nie zna bo nie ma styczności.
                                  A czy kazik4x4 ma te bańkę czy nie? Niech ma, jak zarobił a nie ukradł to dlaczego mu zazdrościć? Jak napisano wyżej wystarczy sprzedać parę środków z podupadającego biznesu np i takie albo i większe pieniądze się ma do zainwestowania w coś bardziej rokującego. Lepiej to w porę zrobić niż czekać aż nic z tego nie zostanie.

Pozdro

Komentarz

kazik4x4

''a ja glupi nie wiem''

dobrze napisane

Komentarz

• Eidos71
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2050
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Alonzo_
                                      A czy kazik4x4 ma te bańkę czy nie? Niech ma, jak zarobił a nie ukradł to dlaczego mu zazdrościć?
                                      Jak zarobił - szacun za obrotność i umiejętności zarabiania. A jak ukradł tak, że go nie złapali - to również szacun za zdolności i zręczność :diabelski_usmiech
                                      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Angel
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 503
                                        • Octavia III combi (5E5)
                                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
                                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Andja, Tak tylko strzeliłem. Nie znam się kompletnie na biznesie. Mając takie pieniądze rozeznałbym się, w co warto zainwestować pieniądz.
                                        Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• TomekRs
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 1670

Silownia? Jakis klub sportowy (areobik, sporty walki) albo polaczyc to?
                                          Zalezy od lokalizacji i miasta.

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez octaviars1
                                            Silownia? Jakis klub sportowy (areobik, sporty walki) albo polaczyc to?
                                            Zalezy od lokalizacji i miasta.
                                            wydaje mi się że za mała kasa do wyjęcia
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kuncfot
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 191

Mini developerka ?
                                              Kupić działkę z potencjałem na dokupienie działek sąsiadujących i zbudowanie osiedla.
                                              Postawić dwa domy w stanie developerskim do sprzedaży i tak w kółko.
                                              Skład materiałów bud. o ile się nie mylę kazik4x4 masz, więc o tyle łatwiej i taniej.
                                              Działka - 2000 metrów to ok 200-400 tyś.
                                              Dom 130 metrów x2 w developerskim - max 600 tyś?

Komentarz

• Thundi
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1157

Zamieszczone przez kazik4x4
                                                Dobra opcja - średni dochód z Maca w Polsce to ok. 25-30kpln netto czyli dużo, ale franczyza z McD nie pozwala na zajmowanie się czym innym - czyli inne branże trzeba sobie olać, za poza tym jeśli prowadzącym Maca jest małżeństwo, to Mac wymaga, żeby małżonek/małżonka byli też związani tylko i wyłącznie z McD
                                                No to tak jak z innymi tego typu rozwód i załatwione.

Znajomi chcą otworzyć muszkietera (budowlanka, spożywczak co się trafi) i podobne wymagania mają więc jedno prowadzi firmę a drugie się stara o marshe ale już małżeństwem nie są
                                                O ortografie dba FF.
                                                Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                                                http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                                                Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Wszystkie mc donaldy stoją w bardzo dobrych lokalizacjach, ciekawe czy franczyzobiorcy wynajmuja lokale czy postawili te lokale za swoje? Obawiam sie ze na samo wyposazenie maca wyjdzie na biedę 500kzl a wliczając remont, łazienki, reklama, kamery, meble itp to trseba miec dużą bankę :szeroki_usmiech
                                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mikolaj93
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 385
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja za przysłowiowy milion otworzył bym warsztat samochodowy samoobsługowy. Wiele osób chce dłubać przy swoim aucie ale w mieście niema za bardzo gdzie.
                                                    A za mniejszą część miliona założyłbym firmę organizującą spływy kajakowe (Pracowałem w jednej z większych na roztoczu i zyski są naprawdę fajne).
                                                    Można też zainwestować w stok narciarski.
                                                    Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                                                    !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
                                                    Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

Pracuję...